New Talent | Claimy Anthonissen

“In het vliegtuig stappen en nog geen vier uur later een duizend-en-één nacht setting inwandelen. Dat doe je in Marrakech. Duidelijk Arabisch en waarschijnlijk kleurrijker dan welke stedentrip ook. Enorm upcoming, magisch en authentiek. In Marrakech draait alles om de medina. Het hysterische Jemaa El-Fnaa plein vol sinaasappelsapverkopers, henna artiesten, acrobaten en slangenbezweerders. Dat wil zeggen, voor toeristen. Locals gaan liever naar Gueliz – de nieuwe stad – vol westerse winkels en restaurants. Eerlijk is eerlijk, daar vinden wij niet zo gek veel aan de dus blijven we in de Medina. Waar we inmiddels enorm veel te gekke hotspots ontdekt hebben, die voor menig toerist nog een geheim zijn.

Marrakech is niet de hoofdstad van Marokko (dat is Rabat), maar het is wel een van de Koningssteden en misschien wel de meest geliefde stad in het land. Wij snappen waarom. Het is karakteristiek, je kan er eindeloos shoppen, bent nooit uitgekeken en je kan er onwijs goed eten. Ook is Marrakech een stad van contrasten. Er zijn enorm rijke mensen, maar je loopt ook langs straatarme bedelaars. Je ziet vrouwen die compleet gesluierd zijn en Marokkaanse vrouwen in crop tops. Er is enorme chaos en drukte, maar ook serene rust.

Shoppen in Marrakech doe je in de souks. Een met riet overdekte markt die lijkt op een ongeorganiseerde bende van ellende, maar waar wel degelijk structuur inzit. Er is een hoofstraat, die je als toerist niet zult herkennen, met daarom ook duurdere prijzen. Daar omheen zijn de wijken ingedeeld per ambacht en vind je de authentieke marktlui. Neem een extra koffer mee want dat wil je. Geloof ons.”

Ja, dan lees je dit en dan wil je gewoon meteen weg! Voor ondernemers die graag in het buitenland inspiratie willen opdoen, willen connecten; organiseert The Souk Department fantastische trips naar Marrakech. geloof mij daar wil jij bij zijn.
Check hier alle info: www.theweddingdepartment.nl by Claimy

Foto: Studio Phylicia

 

 

Share:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.